Bu Blogda Ara

12 Ekim 2016 Çarşamba

TERBİYELİ SEBZE ÇORBASI



KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika



Malzemeler

  • 4 yemek kaşığıayçiçek yağı
  • 1 adetkuru soğan
  • 1 adetkabak
  • 2 adethavuç
  • 1 adetpırasa
  • 1 adetsarı dolmalık biber
  • 1 adetkırmızı dolmalık biber
  • 1 adetkereviz sapı
  • 5 su bardağısıcak tavuk suyu
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber

Terbiyesi için:

  • 1 adetyumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığıyoğurt
  • 2 yemek kaşığıun
  • 1 su bardağısu                   

  • Pişirme ÖneriSi
Tüm sebzeleri, aynı anda pişmelerini sağlamak için eşit büyüklükte doğramaya özen gösterin.

Nasıl Yapılır?

  1. Kuru soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz havuçları, ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız renkli dolmalık biberleri soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.
  2. Pırasa ve kereviz sapını ince ince dilimleyin. Kabağın uç kısımlarını alın. Kabuklarını soymadan kabağın kenar kısımlarını kesin. Ortada kalan çekirdekli kısmını kullanmayın. Kabuklu kabak parçalarını da küçük küpler halinde kesin.
  3. Ayçiçek yağını geniş bir tencerede kızdırın. Soğan küplerini hafif bir renk alana kadar soteleyin.
  4. Aralarda karıştırarak sırasıyla; doğranmış havuç, kereviz sapı, kabak, pırasa, renkli dolmalık biberleri ekleyin. Aromalarının çıkıp, mutfağı güzel kokuların sarması için; tüm sebzeleri 5 dakika kadar kavurun.
  5. Sıcak tavuk suyunu tencereye aktarın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Sebzeli çorba karışımını 5 dakika kadar kaynatın.
  6. Çorbanın terbiyesi için; yumurta sarısı, yoğurt, un ve suyu bir çırpıcı yardımıyla ayrı bir kapta karıştırın.
  7. Kaynamakta olan çorbadan aldığınız sıcak tavuk suyunu terbiye karışımına azar azar ekleyip, yumurtanın kesilmemesi için hızlıca karıştırın. Bu şekilde terbiye karışımını çoğaltıp, ılıtın.
  8. Tüm terbiye karışımını çorba tenceresine arzuya göre bir süzgeç yardımıyla süzerek yavaş yavaş ilave edin.
  9. Terbiye ile lezzet ve besin değerini arttırdığınız şifalı çorbayı; 10 dakika kadar, kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder