KAÇ KİŞİLİK
6 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
20 dakika
Malzemeler
- 4 yemek kaşığıayçiçek yağı
- 1 adetkuru soğan
- 1 adetkabak
- 2 adethavuç
- 1 adetpırasa
- 1 adetsarı dolmalık biber
- 1 adetkırmızı dolmalık biber
- 1 adetkereviz sapı
- 5 su bardağısıcak tavuk suyu
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
Terbiyesi için:
- 1 adetyumurta sarısı
- 3 yemek kaşığıyoğurt
- 2 yemek kaşığıun
- 1 su bardağısu
- Pişirme ÖneriSi
Tüm sebzeleri, aynı anda pişmelerini sağlamak için eşit büyüklükte doğramaya özen gösterin.
Nasıl Yapılır?
- Kuru soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz havuçları, ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız renkli dolmalık biberleri soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.
- Pırasa ve kereviz sapını ince ince dilimleyin. Kabağın uç kısımlarını alın. Kabuklarını soymadan kabağın kenar kısımlarını kesin. Ortada kalan çekirdekli kısmını kullanmayın. Kabuklu kabak parçalarını da küçük küpler halinde kesin.
- Ayçiçek yağını geniş bir tencerede kızdırın. Soğan küplerini hafif bir renk alana kadar soteleyin.
- Aralarda karıştırarak sırasıyla; doğranmış havuç, kereviz sapı, kabak, pırasa, renkli dolmalık biberleri ekleyin. Aromalarının çıkıp, mutfağı güzel kokuların sarması için; tüm sebzeleri 5 dakika kadar kavurun.
- Sıcak tavuk suyunu tencereye aktarın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Sebzeli çorba karışımını 5 dakika kadar kaynatın.
- Çorbanın terbiyesi için; yumurta sarısı, yoğurt, un ve suyu bir çırpıcı yardımıyla ayrı bir kapta karıştırın.
- Kaynamakta olan çorbadan aldığınız sıcak tavuk suyunu terbiye karışımına azar azar ekleyip, yumurtanın kesilmemesi için hızlıca karıştırın. Bu şekilde terbiye karışımını çoğaltıp, ılıtın.
- Tüm terbiye karışımını çorba tenceresine arzuya göre bir süzgeç yardımıyla süzerek yavaş yavaş ilave edin.
- Terbiye ile lezzet ve besin değerini arttırdığınız şifalı çorbayı; 10 dakika kadar, kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder