Mantarlı Tavuk Sote Yapılışı
Mantarlı tavuk sote yapmak için öncelikle mantarlar yıkanıp kurulanır ve küçük küçük doğranır.
Tavuk etleri yıkanıp aynı şekilde küçük küçük doğranır.
Doğranan mantarlar tavaya alınır ve yağsız olarak kısık ateşte 5 dakika kavrulur.
Mantarların üzerine tavuk ve sıvı yağ ilave edilip 5 dakika daha kavrulur.
Daha sonra içerisine ince kıyılmış soğan ve biberler ilave edilir ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kavrulan mantarlı tavuk sote içerisine 1 tatlı kaşığı salça ve küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir.
Son olarak mantarlı tavuk sote üzerine karabiber, pul biber, kekik ve tuz ilave edilip karıştırılır.
Mantarlı tavuk sote kısık ateşte pişirildikten sonra, ocaktan alınır ve sıcak olarak servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder