Tarhana Çorbası Tarifi
Kış aylarında tarhana çorbası sıklıkla tüketilir. Sizler için tarhana çorbasının tam kıvamında tarifini paylaşıyoruz. Ayrıca tarhana çorbasının içeriği ve sağladığı faydaları da ek olarak tarifimizin sonuna yazacağız. Deneyen ve beğenen tüm kullanıcılarımıza afiyetler diliyoruz.
Tarhana Çorbasının Yapılışı
Tencereye sıvı yağı, salçayı, nane ve baharatları alıp karıştıralım. Tarhanayı ekleyelim ve karıştırarak kavuralım. Suyunu ilave edip devamlı karıştırarak pişirelim. Mutlaka kaynayana kadar karıştırılmalı aksi taktirde kesilebilir. Kaynamaya başladıktan 5-6 dakika sonra ocaktan alıp sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Tarhana Çorbasının Malzemeleri
- 3 yemek kaşığı ev tarhanası
- 1 yemek kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Kırmızı pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- 5 Su bardağı su
- Tarhana çorbasının diğer önemli faydaları:Bol miktarda A, B ve özellikle C vitamini, bol fosfor, iyot, silis, kükürt gibi vücuda çok faydalı maddeler vardır.
- Vücuttaki fazla tuzu atar.
- Pankreası çalıştırır, insülin ifrazatını arttırır.
- Kandaki şeker seviyesini dengeler.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Nefes borusunu pisliklerden arındırır.
- Damar tıkanıklığı ve daralmasını önlemektedir.
- Tokluk hissi verdiği için zayıflatıcıdır.
- P ve K vitaminlerini içerir.
- P vitamini kanamayı önler ve yumuşatır.
- K vitamini kanın pıhtılaşma yeteneğini arttırır.
- Bağırsakları temizler.
- Astıma iyi gelmektedir.
- Bronşit ve astım hastalarına ön tedavidir.
- Kolesterolü düşürür ve mide asidini düzenler.
- Soğuk algınlığına karşı etkilidir.
- Kan basıncını düşürmede yardımcıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder