Bu Blogda Ara

12 Ekim 2016 Çarşamba

ACILI ÇİN ÇORBASI

Çin Usulü Acılı Çorba  Nasıl Yapılır?

Çin usulü acılı ekşili çorba  gerekli malzemeler şunlardır; altı çorba kaşığı pirinç sirkesi, 5-10 damla acı biber sosu, bir çorba kaşığı soya sosu,yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış sarımsak,yarım tatlı kaşığı zencefil,şeritler halinde doğranmış bir havuç,yıkanıp kurulanmış altı tane iri mantar,iki çorba kaşığı mısır nişastası,doğranmış üç tane taze soğan.
Bir tencereye altı su bardağı su koyup ısıtın. Isınan suyun içine sirke, acı biber sosu, soya sosu, sarımsak, zencefil ,havuç şeritleri ve mantarları koyarak kaynatın. Çorba kaynadığında mısır nişastasını katarak kısa süre tekrar karıştırın.
Çorba kıvamı oluştuğunda doğranmış taze soğanları kaseye aktarılmış olan çorbaya serpiştirerek çorbanızı afiyetle servis edin.
ÇORBANIN MALEMELERİ
  • 6 çorba kaşığı pirinç sirkesi
  • 5-10 damla acı biber sosu
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • Yarım tatlı kaşığı sarımsak (ince kıyılmış)
  • Bir tutam zencefil (ya da 1-2 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze zencefil)
  • 1 havuç (kazınıp, ince şeritler halinde doğranmış)
  • 6 iri mantar (yıkanıp, kurulanmış)
  • 2 corba kaşığı mısır nişastası
  • 3 taze soğan (ayıklanıp, verevine doğranmış)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder